7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób0,5 kg truskawek
250 ml (1 szkl.) czerwonego wytrawnego wina 150 g (3/4 szkl.) cukru 1 lyzka masla 150 ml smietanki kremowki cynamon zmielone gozdziki Przygotowanie:truskawki pokroic na cwiartki, zalac winem i odstawic na 1 godz. odlac wino, zagotowac, przyprawic szczyptą cynamonu i gozdzikow. w innym garnku (ciagle mieszkajac) stopic cukier, dodac maslo i chwile smazyc, az powstanie brazowy karmel. dodac do wina i ubitej smietany, mase postawic na ogniu, lekko podgrzac. truskawki polac cieplym sosem i od razu serwowac.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 27, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska)Spaghetti na czerwonym winie (wegańska) Chłodnik porzeczkowo-wiśniowy na czerwonym winie (ovo-wege) Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska) Chłodząca czerwona surówka: pomidor, papryka i truskawki (wegańska & RAW) Surówka biało-czerwona z białą rzodkwią i truskawkami (lakto-wege) Soczewica w winie (wegańska) Zupa cebulowa na winie (wegańska) Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód) Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |