7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

truskawki w czerwonym winie

potrawa zawiera dużo witaminy C



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

0,5 kg truskawek
250 ml (1 szkl.) czerwonego wytrawnego wina
150 g (3/4 szkl.) cukru
1 lyzka masla
150 ml smietanki kremowki
cynamon
zmielone gozdziki

Przygotowanie:

truskawki pokroic na cwiartki, zalac winem i odstawic na 1 godz. odlac wino, zagotowac, przyprawic szczyptą cynamonu i gozdzikow. w innym garnku (ciagle mieszkajac) stopic cukier, dodac maslo i chwile smazyc, az powstanie brazowy karmel. dodac do wina i ubitej smietany, mase postawic na ogniu, lekko podgrzac. truskawki polac cieplym sosem i od razu serwowac.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 27, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z truskawek w czerwonym winie (wegańska)
Spaghetti na czerwonym winie (wegańska)
Chłodnik porzeczkowo-wiśniowy na czerwonym winie (ovo-wege)
Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska)
Chłodząca czerwona surówka: pomidor, papryka i truskawki (wegańska & RAW)
Surówka biało-czerwona z białą rzodkwią i truskawkami (lakto-wege)
Soczewica w winie (wegańska)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)
Sos czosnkowo-miętowy na winie (wegańska+miód)
Zupa francuska - cebulowa na winie (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas