7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pomarańczowe sufleciki twarożkowe



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 9 osób

3 jaja
5 łyżeczek cukru
70 g twarożku chudego
3 łyżki likieru pomarańczowego
1 łyżka startej skórki pomarańczowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej

dekoracja:
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka orzechów pistacjowych
- 1 mała puszka brzoskwiń

Przygotowanie:

Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać twarożek, likier i skórkę pomarańczową. Białka ubić. 1/3 piany dodać do masy żółtkowej, wymieszać. Wsypać mąkę i dodać resztę piany i ponownie wymieszać.

9 niewielkich foremek wyłożyć pergaminem, wypełnić masą do 2/3 wysokości. Wstawić je do naczynia z gorącą wodą do piekarnika o temp. 200 stopni. Piec ok. 20 min.

Posypać cukrem pudrem, orzeszkami i udekorować odsączonymi brzoskwiniami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Serowe sufleciki i jabłka zapiekane z granolą (bez ograniczeń)
Twarożkowe słoneczka z rodzynką (lakto-wege)
Babeczki twarożkowe (kieszonki) z jabłkami (lakto-wege)
Obwarzanki serowe (kółeczka twarożkowe) (bez ograniczeń)
Tatar paryski czyli twarożkowy (bez ograniczeń)
Babka pomarańczowa (ovo-wege)
Granita pomarańczowa (wegańska)
Pomarańczowy chrzan (wegańska)
Sałatka z kiwi, mandarynek i sałaty z sosem twarożkowym (lakto-wege)
Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas