7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ziemniaki faszerowane włoszczyzną, zapiekane w kefirze
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:8 ziemniaków
2 marchewki 2 pietruszki 1/2 selera 1 cebula 10 g tłuszczu do smażenia sól pieprz 100 g sera dojrzewającego 100 g kefiru natka do posypania Przygotowanie:Ziemniaki obrać, umyć, wydrążyć łyżeczką. Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić drobno, poddusić na tłuszczu. Wymieszać z warzywami, dodać sól i pieprz, dusić do miękkości.
Wydrążone ziemniaki wypełnić farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać kefirem wymieszanym z serem i zapiec. Posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Apr 23, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami (lakto-wege)Ziemniaki faszerowane jajkiem z rzodkiewkami i serem żółtym, zapiekane (bez ograniczeń) Ziemniaki faszerowane grzybami i serem (lakto-wege) Gotowane ziemniaki faszerowane szpinakiem (wegańska) Murzynek na kefirze (bez ograniczeń) Zapiekane pomidory faszerowane masą szpinakowo-twarożkową (lakto-wege) Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege) Zapiekane ziemniaki z serem topionym (lakto-wege) Ziemniaki zapiekane w marynacie paprykowej (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |