7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rabarbarowa zapiekanka pod migdałowo-waniliową pierzynką
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: dla 6 osób600 g rabarbaru
5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 białka 2 łyżki cukru pudru 50 g migdałów Przygotowanie:Oczyszczony rabarbar pokroić na kwałki ok. 10 cm. Cukier wymieszać z cukrem waniliowym i posypać rabarbar. 20 g migdałów zemleć. Białka ubić z cukrem pudrem, dodać zmielone migdały i wymieszać.
Rabarbar wyłożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wylać pianę i posypać pozostałymi migdałami. Zapiekać ok. 15 min. w temp. 200°C. Wskazówki i uwagi:Rabarbar należy umyć, odciąć liście, a z łodygi ściągnąć nożykiem skórkę.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 1, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasolka pod pierzynką z puree (lakto-wege)Kompot, kisiel lub zupa rabarbarowa z melisą (wegańska) Ciasto Kubusiowe pod białą pierzynką (trzywarstwowe) (bez ograniczeń) Pascha waniliowa (bez ograniczeń) Sos waniliowy (bez ograniczeń) Babeczki waniliowe (bez ograniczeń) Gofry waniliowe (bez ograniczeń) Zupa migdałowa (lakto-wege) Ciasteczka migdałowe (ovo-wege) Migdałowy brownie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |