7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

tarta piwna



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

ciasto:
20 dag maki
10 dag masla
1 jajko

wierzch:
20 dag pokruszonego brazowego cukru
jasne piwo 0,33 l
2 jajka
5 dag masla

Przygotowanie:

skladniki ciasta wymieszaj na jednolita mase i odstaw w chlodne miejsce. po 2 godz. rozwalkuj je na okragly placek o srednicy ok 24 cm. wyloz nim tortownice, przekluj je w kilku miejscach i posyp brazowym cukrem.

wymieszaj jajka z piwem, zalej ciasto i rozloz na nim rownomiernie kawalki masla. piecz w piekarniku ok. 35 min. w temp. 220 stopni.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 10, 2002
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 2/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa piwna 1 (bez ograniczeń)
Zupa piwna (bez ograniczeń)
Naleśniki piwne (wegańska)
Brokuły w cieście piwnym (lakto-wege)
Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege)
Kalafior w piwnym cieście (ovo-wege)
Pieczarki w cieście piwnym (ovo-wege)
Polewka piwna z serem (bez ograniczeń)
Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege)
Camembert lub pieczarki w piwnym cieście (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas