7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos zielony (śmietanowy z pesto)

sos do makaronu



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1/2 zabka czosnku
1/2 lyzki oliwy
1/2 szklanki smietanki
1 lyzka pesto

Przygotowanie:

W malym garnuszku podsmazyc czosnek w oliwie, gdy jeszcze ciagle bialy, dodac lyzke pesto, troche smietanki i rozmacic. Dodac reszte smietanki, doprowadzic do wrzenia na malutkim ogniu, czesto mieszajac, i uwazajac, zeby nie wykipialo. Polac makaron. Posypac swiezo kruszonym pieprzem. Pycha. Mozna tez posypac parmezanem. Salata z endive czy radicchio swietnie do tego pasuje.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Magdalena Bassett
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dobry sos:) następnym razem dam więcej czosnku :)
~Silverka 2010-08-19 16:33:34.911

czy te mikorkopijne proporcje nei saz a malejak dal dwoch osob?
~hm 2006-01-01 00:00:00.0

pyszny, robi sie go 5 minut. bardzo syty.
Rena 2002-02-10 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos zielony (śmietanowo-ziołowy) do makaronu (lakto-wege)
Sos pesto (lakto-wege)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Sos pesto klasyczny (lakto-wege)
Spagetti z sosem śmietanowym i czosnkiem (lakto-wege)
Makaron z sosem serowo-śmietanowym (lakto-wege)
Sos śmietanowo-czosnkowy do kalafiora (lakto-wege)
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas