7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

10 dużych pieczarek
2 łyżeczki siekanej pietruszki
2 ząbki czosnku
sól
mała szczypta pieprzu
1 łyżka masła lub oleju do smażenia

Przygotowanie:

Posiekać trzonki pieczarek, pietruszkę i czosnek, ten ostatni bardzo drobno (można w mikserze, ale nie na miazgę). Dodać sól, pieprz i masło/olej. Wypełnić kapelusze masą, położyć na żaroodpornym talerzu.

Zapiekać w 200°C przez 10 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara Nalepa (z drobnymi zmianami)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pyszne! Bardzo polecam. Pietruszka maslo i czosnek super sie sprawdzaja jako nadzienie. Ja dodawalam na upieczone pieczarki po "okruszku" koziego sera na wierzch - wyglada super apetycznie i podbija smak. Jeszcze raz polecam!
~natalia 2009-08-08 15:23:09.525

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pyyyszne kotlety sojowo-ziemniaczane doprawione czosnkiem (wegańska)
Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska)
Pyszne buraczki z orzechami doprawione czosnkiem (wegańska)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas