7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Parfait do snu, czyli kremowe lody makowe z sosem migdałowym

Żadnego sztucznego aromatu migdałowego! To najwspanialszy, delikatny i stuprocentowo naturalny specjał.



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 l + jeszcze troszkę śmietanki kremówki 30% (najlepsza z Wyszkowa)
2 szklanki mielonego maku (jak na makowiec)
6 żółtek
migdały
2 łyżki cukru pudru
2 kieliszki likieru amaretto

Przygotowanie:

Z żółtek robimy kogel-mogel, mieszamy go z makiem, dodajemy 1 l śmietanki. Zamrażamy.

Sos: na patelni prażymy migdały w całości. Kruszymy je wałkiem pod lnianą ściereczką. Dodajemy cukier puder, śmietankę i likier.

Wskazówki i uwagi:

Przepis Magdy Gessler.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 13, 2001
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 12/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kremowy sos koperkowy (lakto-wege)
Spaghetti w sosie kremowo-pieczarkowym (wegańska)
Pyszna brukselka z pieczarkami w kremowym sosie z nerkowcow (wegańska)
Gołąbki ziemniaczane w migdałowym sosie (wegańska)
Piegowate kluski makowe z sosem orzechowym na słono (wegańska)
Gruszka kardynała - na lodach, z sosem owocowym (lakto-wege)
Białe parfait czekoladowe (bez ograniczeń)
Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska)
Dżunken czyli faszerowana cukinia w sosie pomidorowym (wegańska)
Kremowa fasola (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas