7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		
 
 Ciecierzyca z czerwoną fasolką, groszkiem i marchewką
				
				
									
						Średnia ocena:  ![]() ![]() ![]() ![]()  
						
						[4.8
						
						z 5 ocen]
											
					
					 | dodaj ocenę    
					| komentarze [4]
				
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska 
	
	Składniki:ciecierzyca - 1 puszka albo szklanka ugotowanej
 
		fasolka czerwona - 1 puszka albo szklanka ugotowanej zielony groszek - szklanka świeżego albo z puszki 4 marchewki pokrojone w kosteczkę olej do smażenia curry sól pieprz do tego ryż, kasza albo kluski kładzione kluski kładzione: mąka pełna woda sól ew. trochę masła [lub oliwy lub oleju] ew. kurkuma Przygotowanie:Marchewkę pokroić w kosteczkę i ugotować w małej ilości wody z groszkiem (jeśli używamy świeży).
 
	Zrobić kluski - wymieszać podane składniki. Jeśli dodamy masło, nie będą wtedy twarde, a kurkuma doda im koloru. Ugotować osobno - na gotującą się wodę wrzuca się ciasto łyżką :-) Kiedy wszystko jest przygotowane, to wlać na patelnię trochę oleju i wrzucić przyprawy - curry, sól i pieprz. Później marchewkę, groszek, fasolkę i ciecierzyce, na końcu dodać kluski. Oczywiście wymieszać i niech się parę minut w przyprawach podusi. Wskazówki i uwagi:Myślę, że można zrobić bez klusek i podawać z ryżem albo kaszą. Mnie kluski zostały, to dodałam ;) 
	
		
			
		
		Nadesłał(a) arleta, 
		dnia: 2001-11-10 00:00:00.0 
	
	
	
	
		Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej. 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 
				
			
		
		Nowe komentarze:
			
				
			
			
			Jak dla mnie bomba! Jedna szklanka ciecierzycy to według mnie za dużo, zwłaszcza w połączeniu z groszkiem. Podobnie jak ktoś już wspomniał marchewki nie gotowałam, a dusiłam/smażyłam w garnku. Dodałam też pieczarki i dla smaku dodałam sos z curry.
 
		
		Dziś zjadłam z ryżem - wygląda super, a smakuje jeszcze lepiej! Zobaczymy jak jutro będzie z lanymi kluskami :) justay 2009-03-04 21:59:49.766 
			
			
			Ja tez dodalam ryz i wyszlo mniam mniam.
 
		
		
			
		
			
		
	
	
	
	
	
		
		Polecam, szybkie, sycace i bardzo smaczne ~Marysia 2008-02-17 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
			 
			
	
		Podobne wg nazwy:Wegetariańska paella z kuskusem, papryką, groszkiem, marchewką i ciecierzycą (wegańska)Groszek zielony z marchewką (wegańska) Ciecierzyca z marchewką i mieloną kolendrą (wegańska) Fasolka świeża z marchewką (lakto-wege) Pęczak curry z marchewką i groszkiem (wegańska) Sałatka z czerwonej fasoli (ovo-wege) Potrawka z fasoli z cukinią i marchewką (wegańska) Czerwony makaron z groszkiem i kukurydzą (wegańska) Ryż czerwony z groszkiem i cebulą (wegańska) Sałatka z groszku i czerwonej soczewicy (wegańska) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
eleventhbubble 2012-02-07 18:56:19.1