7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papryki faszerowane bakłażanem z pomidorami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 papryki, np. 2 czerwone, 1 pomarańczowa, 1 żółta
2 małe bakłażany
1 szalotka
oliwa do smażenia/ pieczenia
4 pomidory, średnie i twarde
6 listków bazylii
sól
pieprz

Przygotowanie:

Bakłażany pokroić w kostkę, szalotkę w plasterki, posmarować (skropić) je oliwą, ułożyć w naczyniu na grillu i piec, przewracając czasem, aż będą miękkie. Dodać pokrojone w ćwiartki pomidory i piec przez 3-5 min. z porwanymi liśćmi bazylii posypanymi na wierzchu.

Papryki przekroić na połówki i wykroić z ich środka nasiona oraz błonki. Włożyć farsz, ułożyć je w żaroodpornym naczyniu, wstawić do piekarnika, podgrzewać w temp. 100°C przez 2-4 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z bakłażanem, pomidorami i natką (wegańska)
Sos z bakłażanem, pomidorami i papryką (wegańska)
Surówka z pomidorów i papryki (wegańska & RAW)
Papryki faszerowane ryżem i grzybami leśnymi (wegańska)
Piekielnie ostre faszerowane pęczakiem papryki (wegańska)
Warzywne danie z brokułem, bakłażanem, cukinią i pomidorami (wegańska)
Zapiekanka ryżowa z cukinią, bakłażanem i pomidorami (wegańska)
Grzanki "kawałek lata" z bakłażanem i pomidorem (wegańska)
Aromatyczne grzanki z bakłażanem i sałatką z pomidorów (wegańska)
Surówka z pomidorów, rzodkiewek i papryki (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas