
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Sałatka z czarnej fasolki, ryżu i warzyw w pikantnym sosie
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 łyżki soku z pomarańczy
2 łyżki soku z cytryn 2 łyżeczki oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki mielonego kminku 0,5 łyżeczki tabasco 45 dag czarnej fasolki ugotowanej i osaczonej (45 dag już po ugotowaniu) 1 szklanka ugotowanego ryżu 3 nieduże pomidory obrane ze skorki i posiekane w kostkę 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 0,5 zielonej papryki pokrojonej w kostkę 0,5 małej czerwonej cebulki pokrojonej w kostkę garstka posiekanego szczypiorku 1 łodyga selera pokrojona drobno Przygotowanie:
Sok z pomarańczy i cytryn mieszasz z oliwą, solą, kminkiem i tabasco, dodajesz do reszty składników, delikatnie łączysz i wstawiasz na godzinę do lodówki. I już :-)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pikantne paluszki z kaszy/ryżu z warzywami (bez ograniczeń)Czarna fasola w aromatycznym sosie w stylu indyjskim (wegańska) Sałatka z czarnej fasolki, kiełków słonecznika i brokułów (wegańska) Sałatka z czarnej fasoli i białego makaronu z czarnuszką (wegańska) Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska) Sałatka z ryżu i warzyw konserwowych (ovo-wege) hamburgery z czarnej fasoli (wegańska) Czarna fasolka po kubańsku (wegańska) Kotleciki z czarnej fasoli (wegańska) Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |