7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Deser cytrynowy królewski

Maciej: "Jak ktoś czuje, że grypa zaczyna mu wchodzić w kości, to polecam ten deser jako antygripinę..."



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

4 duże cytryny
2 żółtka
5 łyżek miodu

Przygotowanie:

Dokładnie umyte i sparzone cytryny osuszyć, przekroić na pół, łyżeczką wyjąć miąższ, usunąć pestki. Miąższ zmiksować, przetrzeć przez sito, przełożyć do rondelka, wymieszać z miodem i żółtkami. Rondelek ustawić na garnku z gotującą się wodą (w kąpieli wodnej) i ubijać sos na parze, aż do zgęstnienia.

Podawać na zimno lub na gorąco, w wydrążonych połówkach cytryn.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-10-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Maciej
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Królewski deser jogurtowy z granatem i czekoladą (wegańska)
Mrożony deser cytrynowy (ovo-wege)
BIGOS KRÓLEWSKI (na Wigilię i nie tylko) (wegańska)
Lukier królewski "na budyniu" (bez białka i żelatyny) (wegańska)
Cytrynowa owsianka (wegańska)
Twarożek cytrynowy (lakto-wege)
Babeczki cytrynowe (wegańska)
Winegret cytrynowy (wegańska)
Babka cytrynowa (wegańska)
Słodki deserek (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas