
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska+miód
Składniki:1/2 kg pigwy
3/4 l wódki 25 dag miodu kawałek kory cynamonu Przygotowanie:do słoja wlać wódke. Pigwy umyc, obrac , kroic i od razu wrzucac do alkoholu aby owoce nie sciemnialy. na koniec dodac kore cynamonu i miod, sczelnie zamknac. odstawic na tydzien w ciemne miejsce, codziennie potrzasac sloikiem aby miod sie rozpuscil. po miesiacu zlac nalewke, przechowywac w ciemnej butelce i chronic od swiatla aby zachowala jasny kolor."
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Oct 23, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor:"MechaGodzilla"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
SUPER!!!! Dziekujemy za pomysl...
~alionka@tlen.pl Sep 22, 2003 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Banany w miodzie (wegańska+miód)Piernik po szlachecku na miodzie (ovo-wege) Piernik staropolski na miodzie (bez ograniczeń) Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege) Banany w miodzie z migdałami (z grilla) (wegańska+miód) Buraczki zasmażane w miodzie i płatkach owsianych (wegańska+miód) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Stefan Aug 16, 2007