
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Chiński sos słodko-kwaśny (na bazie koncentratu pomidorowego)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:łyżka sosu sojowego
3 łyżki octu [byle nie spirytusowego!] 4 łyżki cukru [lub fruktozy lub słodu] 3 łyżki koncentratu pomidorowego ew. chili lub tabasco 50 ml wody łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie:
Zmieszać wszystkie składniki oprócz mąki ziemniaczanej i zagotować. Dodać rozmieszaną w wodzie mąkę i gotować ok. 5 min. (aż będzie szklisty). Jak dodasz chilli lub tabasco, będzie dodatkowo pikantny.
Wskazówki i uwagi:Można użyć octu ryżowego - jest delikatniejszy, lekko słodkawy.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Oct 19, 2001
Źródło/autor przepisu: Aleksander Kłosiewicz, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() Magda-Andrzej Oct 10, 2008
ja zamiast zwykłego octu-dodaję ocet balsamiczny. Efekt?-sos jest ciemniejszy , mniej drażniacy zapachem i aromatyczniejszy
~pe-nera Jun 6, 2007 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chiński mix warzyw z bambusem w sosie słodko- kwaśnym (wegańska)Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowy z koncentratu, z pieczarkami (wegańska) Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Ostry sos chiński na bazie soku pomarańczowego (wegańska) Sos słodko-kwaśny z pomidorami i ananasem (wegańska) Tofu z shitake i pędami bambusa w kwaśnym sosie chińskim (wegańska) Słodko-kwaśne buraki (wegańska) Wodorosty hijiki "made in China" (z warzywami i sosem słodko-kwaśnym) (wegańska) Soja z koncentratem pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~jowita Jun 4, 2009