7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupełnie inna zupa cebulowa (z goździkiem, gałka, curry i imbirem)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 litr dobrego rosołu (nota bene jak ktoś uważa, że z kostki jest dobry to może być z kostki), 1 duża cebula, 1 kromka kwaśnego razowego chleba, 1 goździk, gałka muszkatołowa, curry, imbir.

Przygotowanie:

Cebulę pokroić, usmażyć i wrzucić do rosołu, kromkę chleba również obsmażyć i chlup do rosołu. Teraz trzeba to gotować tak długo, aż się chleb i cebula rozgotują. Acha, do tego gotowania trzeba dodać 1 goździk. Przetrzeć przez sito i przyprawić gałką, curry i imbirem.

Wskazówki i uwagi:

Do tego można podać kruche słone paluszki.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Oct 24, 2001
Źródło/autor przepisu: batory, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska)
Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska)
Aromatyczny dip/ chutney morelowy (z imbirem i goździkami) (wegańska)
Zupa ze śliwek z cynamonem i goździkami (lakto-wege)
Smażone cebulowe krążki curry (wegańska)
Zupa prowansalska czosnkowa z goździkami i winem (ovo-wege)
Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege)
Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń)
Korzenna zupa cebulowa. (wegańska)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas