
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:405 g cukru pudru
3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka golden syrup (to syrop z cukru, u nas sprzedają gotowy, jest gęsty, przezroczysty i też dobry na naleśnikach - pewnie można zastąpić glukozą, jak trudno dostać) 125 ml mleka 30 g masła łyżeczka imbiru w proszku łyżeczka esencji waniliowej Przygotowanie:
Przygotować foremkę (21 cm x 11 cm)
Wrzucić do ciężkiego gara cukier, 2 łyżki kokosa, syrop, masło i imbir. Mieszać na małym ogniu aż się wszystko jednolicie rozpuści. Doprowadzić do wrzenia i gotować bez mieszania przez 8 minut, aż osiągnie temperaturę 115 st. C (dobrze mieć termometr). Ostudzić z lekka, dodać wanilie i mieszać elektrycznym mikserem, aż zgęstnieje i wygląda 'creamy'. Wyłożyć do foremki, posypać reszta kokosu. Kroić jak całkiem stwardnieje. (Chyba się skuszę - jakby odjąć ten kokos i imbir, to może wyjdzie krówka???)
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Sep 25, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: "Anna Sheridan"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:White chocolate fudge (bez ograniczeń)Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |