7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Florentine caramel fudge

Uwaga - baaardzo tuczące! :-)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

405 g cukru pudru
3 łyżki wiórków kokosowych
1 łyżka golden syrup (to syrop z cukru, u nas sprzedają gotowy, jest gęsty, przezroczysty i też dobry na naleśnikach - pewnie można zastąpić glukozą, jak trudno dostać)
125 ml mleka
30 g masła
łyżeczka imbiru w proszku
łyżeczka esencji waniliowej

Przygotowanie:

Przygotować foremkę (21 cm x 11 cm)

Wrzucić do ciężkiego gara cukier, 2 łyżki kokosa, syrop, masło i imbir. Mieszać na małym ogniu aż się wszystko jednolicie rozpuści. Doprowadzić do wrzenia i gotować bez mieszania przez 8 minut, aż osiągnie temperaturę 115 st. C (dobrze mieć termometr). Ostudzić z lekka, dodać wanilie i mieszać elektrycznym mikserem, aż zgęstnieje i wygląda 'creamy'. Wyłożyć do foremki, posypać reszta kokosu. Kroić jak całkiem stwardnieje.

(Chyba się skuszę - jakby odjąć ten kokos i imbir, to może wyjdzie krówka???)
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-09-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: "Anna Sheridan"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

White chocolate fudge (bez ograniczeń)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas