7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1/2 litra zsiadłego mleka
1/2 litra kwaśnej śmietany botwina pęczek szczypiorku ogórek pomidor burak surowy dla nadania zupie koloru łyżeczka octu lub soku z cytryny sól cukier Przygotowanie:Mleko i śmietanę mieszamy razem i ubijamy, aż na wierzchu pokażą się pęcherzyki.
Botwinę kroimy, gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżeczki octu lub soku z cytryny, odrobiny soli i cukru. Dodajemy do wywaru pokrojony szczypiorek, pokrojony ogórek i pomidor. Mieszamy z mlekiem i śmietaną. Doprawiamy do smaku. Dla uzyskania czerwonego koloru do przygotowanego chłodnika wkładamy na kilka minut przekrojony na pół burak. Podajemy schłodzony. Wskazówki i uwagi:Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Aug 18, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chłodnik litewski z ogórkiem i rzodkiewkami (bez ograniczeń)Chłodnik z kefiru, ogórków i pomidorów (lakto-wege) Chłodnik litewski z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik litewski aromatyczny (lakto-wege) Wegański, kremowy chłodnik litewski (wegańska) Chłodnik a'la litewski na bulionie, z jajkiem (bez ograniczeń) Chłodnik litewski z ogórkami, czosnkiem i fetą (lakto-wege) Fantastyczny chłodnik litewski na słodkiej śmietance (bez ograniczeń) Chłodnik z ogórków małosolnych (lakto-wege) Chłodnik wiosenny z rzodkiewką i ogórkiem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |