7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos pomidorowy na mączno-mlecznej zasmażce



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

pol lyzki masla
pol lyzki maki
cwierc szkl. mleka
100 g pomidorow lub cwierc szkl. soku pomidorowego
cwierc szkl,. bulionu z przyprawy Jarzynka
cukier
sol

Przygotowanie:

pomidory pokroic na kawalki i rozgotowac. maslo utrzec z maka, rozprowadzic cieplym mlekiem i mieszajac zagotowac, nastepnie dodac przetarte pomidory (sok lub koncentrat) oraz bulion i ciagle mieszajac, zagotowac. doprawic do smaku sola i cukrem. sos najlepiej podawac do ryzu i kasz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Aug 25, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)
Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege)
Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce) (bez ograniczeń)
Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska)
Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym) (wegańska)
I zasmażka! (lakto-wege)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas