7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osóbpol lyzki masla
pol lyzki maki cwierc szkl. mleka 100 g pomidorow lub cwierc szkl. soku pomidorowego cwierc szkl,. bulionu z przyprawy Jarzynka cukier sol Przygotowanie:pomidory pokroic na kawalki i rozgotowac. maslo utrzec z maka, rozprowadzic cieplym mlekiem i mieszajac zagotowac, nastepnie dodac przetarte pomidory (sok lub koncentrat) oraz bulion i ciagle mieszajac, zagotowac. doprawic do smaku sola i cukrem. sos najlepiej podawac do ryzu i kasz.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Aug 25, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce (lakto-wege) Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege) Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege) Sos Mornay (z żółtym serem, na zasmażce) (bez ograniczeń) Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska) Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym) (wegańska) I zasmażka! (lakto-wege) Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |