
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:100 g sałaty
1 łyżeczka niskotłuszczowej margaryny 1/3 średniej cebuli 1 łyżeczka ugotowanego ryżu 4 łyżki groszku zielonego 3/4 szkl. bulionu warzywnego sól sok z cytryny 4 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru koperek Przygotowanie:
Margarynę stopić, cebulę podsmażyć. Dodać sałatę i ryż wymieszany z groszkiem, dolać bulion. Doprawić i zagotować, dusić 20 min. na wolnym ogniu.
Zmiksować, dodać jogurt i koperek.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Aug 26, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa-krem z groszkiem i zacierkami (ovo-wege)Zupa-krem z groszku zielonego (lakto-wege) Zupa-krem pieczarkowa z dodatkiem zielonej papryki (lakto-wege) Zupa-krem z sałaty i ziemniaków z grzankami (lakto-wege) Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska) Zupa krem z konserwowego groszku z czosnkiem (wegańska) Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń) Zupa serbska: pomidorowo-cebulowa z ryżem i groszkiem (lakto-wege) Zielona zupa-krem ze świeżych ogórków z dodatkiem kiełków (wegańska) Sałata z dodatkiem ziół i kwiatów (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |