7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem z sałaty z dodatkiem ryżu i groszku



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

100 g sałaty
1 łyżeczka niskotłuszczowej margaryny
1/3 średniej cebuli
1 łyżeczka ugotowanego ryżu
4 łyżki groszku zielonego
3/4 szkl. bulionu warzywnego
sól
sok z cytryny
4 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
koperek

Przygotowanie:

Margarynę stopić, cebulę podsmażyć. Dodać sałatę i ryż wymieszany z groszkiem, dolać bulion. Doprawić i zagotować, dusić 20 min. na wolnym ogniu.

Zmiksować, dodać jogurt i koperek.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 8/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z groszkiem i zacierkami (ovo-wege)
Zupa-krem z groszku zielonego (lakto-wege)
Zupa-krem pieczarkowa z dodatkiem zielonej papryki (lakto-wege)
Zupa-krem z sałaty i ziemniaków z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)
Zupa krem z konserwowego groszku z czosnkiem (wegańska)
Zupa krem z groszku zielonego i włoszczyzny, zabielana (bez ograniczeń)
Zupa serbska: pomidorowo-cebulowa z ryżem i groszkiem (lakto-wege)
Zielona zupa-krem ze świeżych ogórków z dodatkiem kiełków (wegańska)
Sałata z dodatkiem ziół i kwiatów (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas