7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ogórki
3l wody
0,5l octu 10%
5-6 łyżek cukru
3 łyżki soli
(liść laurowy, koper, czosnek,ziele angielskie, pieprz, gorczyca, chrzan)

Przygotowanie:

Zagotować zalewę, wlać do słoików z zielskiem i ułożonymi pionowo, ciasno ogórami.

Do dużego garnka wlać wodę tak, aby po wstawieniu do niego słoików woda kryła 75% wysokości słoika. Kiedy woda wrze, wstawić słoje na 3 minuty (do góry dnem !!!). Po wyjęciu z wody postawić, najlepiej na ręczniku, do góry dnem i zostawić na około 12h.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-08-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Mikołaj
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ogórki konserwowe przerobione na ostro (wegańska)
Ogórki konserwowe powalające na kolana (wegańska)
Ogórki małosolne (wegańska)
Kiszone ogórki (wegańska)
Ogórki w zalewie curry (wegańska)
Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska)
Marynowane ogórki z sezamem (wegańska)
Ogórki po żydowsku (na zimę) (wegańska)
Ogórki chilli do słoików (wegańska)
Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas