7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Grzybki marynowaneTomek: "Marynować możemy borowiki, rydze, maślaki, kozaki i gąski."
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg grzybów (borowiki, rydze, maślaki, kozaki lub gąski)
2 dkg soli cebula zalewa: 1 i 1/4 szklanki wody 1 i 1/4 szklanki octu 10% 5 dkg cukru 1 dkg soli pieprz, ziele angielskie i liść laurowy - razem ok. 1/2 dkg Przygotowanie:Grzyby oczyścić, dokładnie wypłukać i wrzucić na wrzącą wodę (1 litr) z dodatkiem soli i cebuli. Gotować aż grzyby będą miękkie.
Grzyby wyjąć z wody odrzucając cebulę, odsączyć je, włożyć do słoików i ostudzić. Zagotowaną zalewę ostudzić i zalać nią grzyby. Słoiki zakręcić. Grzyby pasteryzować ok. 20 min.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Aug 25, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Tomek
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Marynowane grzybki (wegańska)Marynowane grzybki z cebulą i marchewką (wegańska) Omlet "grzybek" (ovo-wege) Miętowe grzybki (wegańska) Omlet "grzybek" na mleku (bez ograniczeń) Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska & RAW) Makaron z grzybkami po tajsku (wegańska) Ryżowa przekąska z grzybkami (wegańska) Kapusta z grochem i grzybkami (wegańska) Sałatka "grzybek" (z boczniakami i brokułami) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Magdika Jun 26, 2011