7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:średni kabaczek (tak na oko 500-700 g)
2 jajka [w wer.vegan 2 łyżki mąki sojowej lub kukurydzianej] 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka soli marchew zmielone we młynku wiórki kokosowe i/lub cynamon w proszku oliwa z oliwek do smażenia Przygotowanie:Kabaczka umyć, zetrzeć na tarce na cieniutkie wiórki (jak młody - zetrzeć w całości, jak w podeszłym wieku - obrać i usunąć nasiona). Jeśli ma dużo soku, to odlać. Marchewkę zetrzeć na grubej tarce, dodać jajka [lub mąkę sojową lub kukurydzianą], mąkę pszenną oraz wiórki i/lub cynamon. Jeśli ciasto jest rzadkie, dodać więcej mąki.
Smażyć tak jak placki ziemniaczane - na złoto.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Aug 12, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, na podstawie przepisu Barbary i modyfikacji Gandalfa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kabaczkowe placki I (ovo-wege)Kabaczkowe placki z czosnkiem i ostrą papryką (wegańska) Placki ziemniaczane z marchewką i twarogiem (bez ograniczeń) Złote placki ziemniaczane (z marchewką i mąką grochową) (wegańska) Placuszki z Ardei - ziemniaczano-kabaczkowe (wegańska) Sos kabaczkowo-pomidorowy z makaronem żytnim (wegańska) Twarożek z marchewką (lakto-wege) Groch z marchewką (wegańska) Tortilla (placki) (lakto-wege) Placki z kalarepki (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |