7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kalafior po sułtańsku - z bakaliami i majonezem

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 kalafior (600 g)
50 g rodzynek
50 g orzeszków ziemnych
1/2 szklanki majonezu
2 łyżki soku z cytryny
cukier
sól
pieprz
natka do posypania

Przygotowanie:

Kalafior oczyścić, starannie opłukać i ugotować na półmiękko (8-10 minut) w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie, osączyć, ostudzić i podzielić na cząstki.

Wymieszać z umytymi i osączonymi rodzynkami, orzeszkami i majonezem. Przyprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 10, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: MM
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka Madzi (kalafior z ananasem, rodzynkami i majonezem) (bez ograniczeń)
Jajka z majonezem i kukurydzą (ovo-wege)
Sałata szczypiorkowa z majonezem (ovo-wege)
Sałatka owocowa z majonezem (bez ograniczeń)
Sałatka: brokuły z rodzynkami i majonezem (ovo-wege)
Pasta z kaszy gryczanej i majonezu (ovo-wege)
Sałatka marchewkowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Pasta z suszonych pomidorów z majonezem (ovo-wege)
Pasta serowa z majonezem i czosnkiem (bez ograniczeń)
Pasta z gotowanych bakłażanów z majonezem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas