
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
TiramisuKuchnia włoska. Najlepiej smakuje z mocną kawą espresso.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:paczka biszkoptów (lub biszkopt własnego wypieku)
mocna kawa rozpuszczalna likier amaretto (migdałowy) serek mascarpone 3 jajka cukier waniliowy z prawdziwą wanilią prawdziwe kakao do posypania Przygotowanie:Biszkopt namoczyć w mieszance kawy z likierem. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym, pianę ubić na sztywno, dodać to wszystko do serka mascarpone.
Układać warstwami biszkopt, masa serowa, ... (2-3 warstwy). Zakończyć masą i posypać grubą warstwą kakao.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Jun 14, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: majkelos
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:tiramisu 1 (bez ograniczeń)Tiramisu (bez ograniczeń) Ciasto à la tiramisu (wegańska) Deser a'la tiramisu (lakto-wege) Wegańskie tiramisu z domowymi biszkoptami (wegańska) Tiramisu inaczej (na domowym biszkopcie, bez mascarpone) (bez ograniczeń) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy Aug 26, 2003