7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gołąbki z warzywami

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

1 główka kapusty
2 marchewki
1 pietruszka
1 por
1/2 selera
1/2 kalafiora
2 cebule
2 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego
2 jajka
4 łyżki bulki tartej
natka
sól i pieprz

Sos:
1 cebula
1 lyzka oleju
2 lyzki pasty pomidorowej
2 szkl. wody

Przygotowanie:

Kapustę obgotować, stopniowo zdejmować liście, ściąć zgrubienia. Cebule pokroić w kostkę, udusić w niewielkiej ilości wody i oleju, dodać rozdrobnione warzywa, dusić ok. 5 min., dodać jajka, bułkę tarta, natkę, przyprawy, wymieszać. Formować gołąbki, układać ciasno w rondlu, którego dno należy wyłożyć pozostałymi małymi liśćmi, polać sosem, wstawić do piekarnika i piec ok. 1 godz.

Sporządzenie sosu: cebulę pokrojoną w kostkę udusić na niewielkiej ilości wody i oleju, dodać pastę pomidorową, zalać wodą, zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

skala trudności- jedna gwiazdka? hm.... ;)
~daffnia 2006-06-28 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gołąbki z soczewicą i warzywami (lakto-wege)
Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska)
Gołąbki na dwa sposoby - z ryżem i grzybami lub warzywami (wegańska)
Bossski sos pomidorowy do gołąbków, warzyw, kasz, czegokolwiek (wegańska)
Gołąbki (wegańska)
Gołąbki z pęczakiem lub zapiekanka "gołąbek" (wegańska)
Gołąbki z kaszą (bez ograniczeń)
Pieczarkowe gołąbki (wegańska)
Winne gołąbki (wegańska)
Zapiekanka "gołąbek" (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas