
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:50 g jabłka (1/4 średniego jabłka)
100 ml mleka 15 g cukru (płaska łyżka) 5 g mąki ziemniaczanej (1/2 płaskiej łyżki) 1 żółtko ekstrakt lub aromat waniliowy Przygotowanie:
Z małej ilości wody i cukru ugotować syrop. Obrane i pokrojone na części jabłko ugotować w syropie.
Z mąki, mleka, żółtka, cukru i ekstraktu waniliowego sporządzić sos waniliowy i polać nim jabłko.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: May 4, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos waniliowy (bez ograniczeń)Sos waniliowo-owocowy (ovo-wege) Gruszki w sosie waniliowym (bez ograniczeń) Truskawki w sosie waniliowym (wegańska) Mus kiwi-jabłko (lakto-wege) Deser: jabłko-borówka (wegańska) Śniadaniowe jabłko z masłem orzechowym (wegańska) Surówka zimowa - jabłko + topinambur (wegańska & RAW) Pascha waniliowa (bez ograniczeń) Babeczki waniliowe (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |