7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

30 g włoszczyzny bez kapusty
100 g dyni
50 ml mleka (zwykłego lub roślinnego)
3 g mąki pszennej

Przygotowanie:

Z oczyszczonej i rozdrobnionej włoszczyzny i dyni ugotować wywar i przetrzeć. Sporządzić zawiesinę z mąki i mleka, rozprowadzić gorącym wywarem, dodać do wrzącej zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 4, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 5/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

okropnie brzmi ta zupa... po co ta mąka?
lepsza jest: 1kg dyni, wywaru z warzyw tyle, by ugotowac dynię, mleko ok.1 litr, cukier.
po ugotowaniu dyni do miękkości, wywar odlać, dynię wrzucić do mleka (zagotowanego), zdjąć z ognia, zmiksować i posłodzić do smaku.
i tyle! do tego lane kluseczki i mniam mniam!
jak mmożna tak gęstą zupę zagęszczać i psuć mąką???????????????????
~AGA Aug 13, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)
Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska)
Mus (zupa-krem) z dyni z pomidorem i mlekiem (wegańska)
Krem z dyni z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa krem z dyni (wegańska)
Zupa-krem z włoszczyzny i szparagów (lakto-wege)
Piwna zupa-krem z dyni (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska)
Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska)
Zupa chlebowa łagodna (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas