7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:5 kwaśnych jabłek
3 dkg drożdży mleko 5 szkl. mąki pszennej 10 dkg masła 4 jajka cukier sól starta skórka z połowy cytryny śmietanka olej do smażenia Przygotowanie:Upiec jabłka, przetrzeć przez sito. Rozprowadzić drożdże w niewielkiej ilości ciepłego mleka, dodać 2,5 szkl. mąki, dobrze wymieszać, odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podrośnie, dodać do niego przetarte jabłka, roztopione masło, żółtka, cukier i sól do smaku, znów wymieszać. Dodać resztę mąki i startą skórkę z cytryny, wymieszać. Następnie dodać ubitą pianę z białek oraz śmietankę w takiej ilości, aby uzyskać odpowiednią gęstość ciasta. Wymieszać całość, chwilę odczekać i smażyć bliny na gorącej, natłuszczonej patelni.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 11, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Lilla
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bliny - placuszki gryczano-pszenne (bez ograniczeń)Bliny ziemniaczano-jabłkowe (lakto-wege) Bliny - placuszki/ naleśniki gryczano-pszenne na mleku i śmietanie (bez ograniczeń) Bliny na piwie (ovo-wege) Bliny popularne (bez ograniczeń) Bliny po chłopsku (bez ograniczeń) Bliny drożdżowe (bez ograniczeń) Bliny orzechowe z ananasem (bez ograniczeń) Bułka pszenna (wegańska) Chleb pszenny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |