7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1,5 litra wywaru z warzyw (może być bulion warzywny z kostki), 2-3 pory, pół średniego selera, 2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 30 dag tofu, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, zielenina, pieprz, sól
Przygotowanie:Tofu pokroić w niewielką kostkę, zalać sosem sojowym i odstawić. Z porów odciąć twarde liście, resztę starannie opłukać i pokroić w talarki, a seler w słupki. Wywar zagotować, włożyć warzywa i gotować na dużym ogniu 5-7 min, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej tofu. Przełożyć zrumienione kostki do talerzy, zalać zupą i posypać posiekaną zieleniną.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 11, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: "maua piegowata"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:zupa selerowa 1 (lakto-wege)zupa porowa z serem (lakto-wege) Zupa amarantusowo-porowa (wegańska) Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska) Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege) Zupa "babska" (porowo-ziemniaczana) (lakto-wege) Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege) Zupa-krem szparagowo-porowa (wegańska) Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska) Francuska zupa porowo-cebulowa z grzankami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy Mar 1, 2006