7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa porowo-selerowa



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1,5 litra wywaru z warzyw (może być bulion warzywny z kostki), 2-3 pory, pół średniego selera, 2 łyżki sosu sojowego grzybowego, 30 dag tofu, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, zielenina, pieprz, sól

Przygotowanie:

Tofu pokroić w niewielką kostkę, zalać sosem sojowym i odstawić. Z porów odciąć twarde liście, resztę starannie opłukać i pokroić w talarki, a seler w słupki. Wywar zagotować, włożyć warzywa i gotować na dużym ogniu 5-7 min, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej tofu. Przełożyć zrumienione kostki do talerzy, zalać zupą i posypać posiekaną zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 11, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: "maua piegowata"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Świetny pomysł z tym tofu! Ugotowałam zupę porową ale z różnymi warzywami (mrożonka-warzywka krojone w paski + długi biały por), lekko zmiksowałam i wlałam na talerz z kosteczkami rumianego tofu zalanego łyżeczką sosu sojowego. Mowię wam - pycha! Tofu przysmazone na chrupiąco jest świetne.
autor anonimowy Mar 1, 2006

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

zupa selerowa 1 (lakto-wege)
zupa porowa z serem (lakto-wege)
Zupa amarantusowo-porowa (wegańska)
Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska)
Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege)
Zupa "babska" (porowo-ziemniaczana) (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege)
Zupa-krem szparagowo-porowa (wegańska)
Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska)
Francuska zupa porowo-cebulowa z grzankami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas