7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:kasza jęczmienna - 1 szklanka
woda - 2,5 szklanki sól - płaska łyżeczka masło Przygotowanie:Przede wszystkim zawsze 2 x płuczę kaszę pod bieżącą wodą. Wrzucam ją na gorącą, osoloną wodę w proporcji 2,5 szklanki wody na szklankę kaszy, dodaję masło.
Gdy już zaczyna gęstnieć, wkładam ją do gorącego piekarnika i co jakiś czas mieszam. Wychodzi mi z tego tzw. kasza sypka.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 8, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Wilma
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kasza jaglana na sypko (krótko gotowana) (wegańska)Kasza gryczana "prażona", wypiekana na sypko (wegańska) Kasza jęczmienna zapiekana z jajkami (ovo-wege) Kasza manna z masłem - najprostsza (lakto-wege) Zielona kasza (gryczana, jęczmienna, pęczak) (wegańska) Kasza jęczmienna/jaglana z warzywami i koperkiem (wegańska) Kasza jęczmienna z mieszanką warzyw z patelni (wegańska) Słoneczna kasza (gryczana z jęczmienną i słonecznikiem) (wegańska) Kasza jęczmienna duszona w sosie pomidorowo-selerowym (wegańska) Kasza jęczmienna w przyprawach z pomidorem i oliwkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Jimmie Jun 19, 2004