7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kasza jęczmienna na sypko, z masłem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kasza jęczmienna - 1 szklanka
woda - 2,5 szklanki
sól - płaska łyżeczka
masło

Przygotowanie:

Przede wszystkim zawsze 2 x płuczę kaszę pod bieżącą wodą. Wrzucam ją na gorącą, osoloną wodę w proporcji 2,5 szklanki wody na szklankę kaszy, dodaję masło.

Gdy już zaczyna gęstnieć, wkładam ją do gorącego piekarnika i co jakiś czas mieszam. Wychodzi mi z tego tzw. kasza sypka.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 8, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Wilma
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

No swietny przepis na proste zrobienie kaszy. Super. Raz jeszcze :D
~Jimmie Jun 19, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza jaglana na sypko (krótko gotowana) (wegańska)
Kasza gryczana "prażona", wypiekana na sypko (wegańska)
Kasza jęczmienna zapiekana z jajkami (ovo-wege)
Kasza manna z masłem - najprostsza (lakto-wege)
Zielona kasza (gryczana, jęczmienna, pęczak) (wegańska)
Kasza jęczmienna/jaglana z warzywami i koperkiem (wegańska)
Kasza jęczmienna z mieszanką warzyw z patelni (wegańska)
Słoneczna kasza (gryczana z jęczmienną i słonecznikiem) (wegańska)
Kasza jęczmienna duszona w sosie pomidorowo-selerowym (wegańska)
Kasza jęczmienna w przyprawach z pomidorem i oliwkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas