7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

chlodnik z boćwiną



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

30 g włoszczyzny bez kapusty
100 g boćwiny
250 ml mleka 0,5 %
50 ml śmietany 18 %
50 g ogórka zielonego
10 g koperku
10 g szczypiorku
1 jajko
1 łyżeczka cukru
woda

Przygotowanie:

Włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce, ugotować. Boćwinę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić w paski, ugotowaćOgórek zetrzeć na tarce. Jajko ugotować na twardo. Wszystkie składniki połączyć, dodać smietanę, koperek i szczypiorek, podawać schłodzony.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

to bardzo pyszne,zwłaszcza w upalne dni wyjęte z lodówki z gorącymi młodymi ziemniaczkami okraszonymi [cenzura ;) ] z cebulką to jest boskie jedzonko
~taki-sobie 2003-05-16 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas