7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 8 osób4 łodygi selera naciowego, pokrojone w kostkę
papryka kapusta 1 łyżka kiełków fasoli olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1 cebula 1/8 łyżeczki czerwonej papryki 1/8 łyżeczki imbiru w proszku 1/2 łyżeczki sproszkowanego czosnku 3 łyżki mąki amarantusowej Przygotowanie:Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu. Olej musi być bardzo gorący. Dodać 2 ząbki czosnku i cebulę. Dusić przez 5 minut, często mieszając. Dodać seler, paprykę i połowę przypraw. Gotować przez 3-4 minuty.
Dodać kapustę i pozostałe przyprawy, z wyjątkiem czosnku. Przesiać mąkę, posypać nią warzywa, ciągle mieszając. Gotować przez 5 min., aż potrawa zgęstnieje, po czym dodać pozostały czosnek i kiełki. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 3-4 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 22, 2001
Źródło/autor przepisu: "Ciąża, dzieci i dieta wegetariańska" Michael Klaper, Wyd. Vegan, Lublin 1996
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Soja po chińsku (wegańska+miód)Ratatouille po chińsku (wegańska) Dressing do sałatki po chińsku (wegańska & RAW) Fasolka po chińsku (wok) (wegańska) Spolszczone warzywka po chińsku (wegańska) Tarta jarzynowa (bez ograniczeń) Sałatka jarzynowa (wegańska) Krupnik jarzynowy (wegańska) Zupa jarzynowa (wegańska) Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |