7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pulpety sojowe w sosie pomidorowym

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

0,5 kg suchej soi
3 jajka
cebula
olej do smażenia
sól
pieprz
jarzynka

mąka krupczatka jako panierka
bulion z kostki
1 koncentrat pomidorowy

Przygotowanie:

Soję namoczyć na noc. Następnego dnia wylać wodę i ugotować w świeżej do miękkości. Następnie soję odcedzić i przepuścić przez maszynkę do mielenia. Dodać jajka, startą cebulę (uprzednio podsmażoną) i przyprawy.

Formować pulpety, obtoczyć w mące krupczatce, podsmażyć i wkładać do wrzącego bulionu, gotować ok. 15 min., następnie dodać koncentrat pomidorowy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pulpety – kotlety sojowe z okary (miazgi sojowej) (wegańska)
Kuleczki-pulpety sojowe w stylu azjatyckim (wegańska)
Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska)
Kotlety sojowe w sosie pomidorowym z ananasem i kukurydzą (wegańska)
Błyskawiczna pomidorowa pasta (lub sos) z kotletów sojowych (wegańska)
Zupa pomidorowo-sojowa (wegańska)
Pulpety ryżowe z soczewicą (bez ograniczeń)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Fasola w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas