7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:50 dag (2 1/2 szklanki) mąki,
2 dag (1 łyżka) cukru, 25 dag margaryny, 8 łyżek mleka, 4 dag drożdży, gruby cukier kryształ do posypania ciastek, tłuszcz do blachy Przygotowanie:Sporządzić rozczyn z letniego mleka, drożdży i łyżki cukru. Mąkę posiekać z margaryną i wyrobić ciasto. Dodać rozczyn i ponownie wyrobić. Ciasto zawinąć w serwetę, włożyć do zimnej wody, gdy wypłynie wyjąć. Odkrawać małe kawałki i wałkować na grubość 1 cm. Ciastka wykrawać szklanką, przykrywać je mniejszymi kółeczkami wyciętymi kieliszkiem. Na wierzchu posypać cukrem kryształem. Ciastka ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i poczekać, aż podrosną. Piec w średnio gorącym piekarniku do momentu zrumienienia. Ciastka te nadają się do dłuższego przechowywania.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: Feb 4, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Nadziewane pieczarki posypane żółtym serem (bez ograniczeń)Ciastka amarantusowe (bez ograniczeń) Cynamonowe ciastka (wegańska) Ciastka kokosowe (wegańska) Orzechy włoskie w cukrze (wegańska) Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege) Pompadurki - ciastka ze śliwką (lakto-wege) Ciastka z twarogu i otrąb (bez ograniczeń) Ciastka owsiane z żurawiną (wegańska) Ciastka amarantusowe z wiśniami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |