7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Farsz rokpolowo-cebulowy do tarty



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

100 g rokpolu
200 ml śmietany
3 jajka
40 g masła
400 g cebuli
0,5 kg podsmażonych pieczarek
gałka muszkatołowa
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i zeszklić na maśle, doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Rokpol rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną, jajkami i cebulą. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Wylać masę na podpieczony spód z kruchego ciasta i zapiekać aż masa się zetnie.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 1, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:"MałaM"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zrobilam dzis na obiad tarte z tym farszem. zostala zjedzona w 10 minut. och, jaka dobra... dodalam tylko 2 jajka i to chyba az nadto.
Rena Feb 10, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajko z farszem pieczarkowo-cebulowym (bez ograniczeń)
Farsz do tarty z cebuli i papryki (wegańska)
Farsz do tarty z warzyw i groszku (wegańska)
Farsz/ pasta cebulowa z tofu z wiórkami kokosowymi (wegańska)
Spaghetti cebulowe (lakto-wege)
Krążki cebulowe! (bez ograniczeń)
Cebulowy hummus (wegańska)
Tarta a' la ratatouille/ tarta ratatuj (lakto-wege)
Farsz dyniowy (wegańska)
Och! Ta tarta! (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas