7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [4]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

/proporcje na ok. 16 sztuk/
1 puszka kukurydzy (odsączonej)
1 szklanka mąki
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 jajka
2 łyżki oliwy
2 łyżki drobno posiekanej cebuli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/8 łyżeczki białego pieprzu

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszasz, odstawiasz na godzinę, a potem smażysz placuszki jak zwykle.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 2, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Mała
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre danie, dzięki za przepis
~Misio2 Dec 21, 2005

Robilam dzis te placuszki z moim mezczyzna.Byly pyszne.Najbardziej nam smakowaly posypane swiezo zmielonym pieprzem.Pewnie niebawem znow sie na nie skusimy.
autor anonimowy Jul 20, 2002

przetestowalam, ze nie trzeba czekac godzine, mozna smazyc od razu po zmieszaniu skladnikow. polecam tez wiecej kukurydzy - ja daje 400 g (mrozonke). te placki zachwycily nawet moja mame:)
Rena Apr 28, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Pieczarki zapiekane na puree ziemniaczanym z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Chłodnik z buraczków z cebulą i gałką muszkatołową (lakto-wege)
Pieczarki duszone doprawione gałką muszkatołową (wegańska)
Zupa krem z topinamburu z gałką muszkatołową (wegańska)
Halawa - Sudzi ka halawa (z szafranem i gałką muszkatołową) (wegańska)
Ciasto daktylowe z gałką muszkatołową lub cynamonem (wegańska)
Puree z cebuli z zasmażką i gałką muszkatołową (wegańska)
Kotleciki z gotowanej brukselki z czosnkiem i gałką muszkatołową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas