
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 cebula
1 - 2 marchewki 1 seler naciowy 1 zabek czosnku 2 puszki pomidorkow po 40 dkg 5 lyzek natki pietruszki posiekanej szklanka bulionu warzywnego 100 ml czerwonego, wytrawnego wina 4 lyzki oliwy z oliwek 1/2 lyzeczki oregano sol, pieprz Przygotowanie:warzywa obieramy i kroimy w kostke. Na srednim ogniu rozgrzewamy w garnuszku oliwe, dodajemy do niej marchew i seler i dusimy mieszajac okolo 3 min. Potem dodajemy cebule, natke, czosnek i calosc dusimy okolo 10 min. Calosc zalewamy winem, dodajemy pomidory w puszce, bulion i gotujemy okolo 40 min na srednio-malym ogniu aby calosc troszeczke odparowala i powstal z tego
sosik z plywajacymi kawalkami warzyw. Na koniec dodajemy oregano, doprawiamy solom i pieprzem. Po kolejnych 5 minutach ragout jest gotowe. Wskazówki i uwagi:Na jarzynke do tego dania najlepiej nadaja sie blanszowane na masle rozyczki brokulow.
Podajemy nastepujaco: gnocchi podsmazamy na maselku az sie zezloca, wykladamy na talez, obok wylewamy ragout, i do calosci dodajemy jarzynke. Calosc posypujemy parmezanem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 5, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: "Mictlan"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ragout z kalarepy (lakto-wege)Ragout z brązowej soczewicy II (bez ograniczeń) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |