7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

torrejas tity



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 szkl. smietany
6 jajek
cynamon
olej
masło
syrop

Przygotowanie:

Żółtka wymieszać ze śmietaną i ubić na rzadką masę. Wylać na posmarowaną masłem tortownicę, postawić na płycie kuchennej lub wstawić do ciepłego piekarnika i podgrzewać, aż masa się zetnie. Ściętą masę pokroić na niewielki kwadraciki, obtoczyć je w 6 białkach ubitych na pianę i usmazyć na oleju. Przed podaniem polać syropem (ugotowanym z białka, wody i cukru lub może być to syrop klonowy lub płynny miód) i oprószyć cynamonem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas