7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Suszone śliwki w winie zapiekane pod słodką chmurką



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

250 g śliwek suszonych bez pestek
1 szkl. czerwonego wina
0,5 łyżeczki cynamonu
2 łyżki cukru
1 białko

Przygotowanie:

Śliwki namoczyć w gorącej wodzie. Wino wymieszać z cynamonem i 1 łyżką cukru, zagotować. Dodać śliwki i gotować na wolnym ogniu 5 min.

Białko ubić na sztywną pianę, dodać 1 łyżkę cukru, dalej ubijać. Śliwki z sosem wlać do salaterek żaroodpornych, pokryć pianą, wstawić do piekarnika o temp. 240°C i piec 5 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soczewica po chińsku - z duszonymi warzywami na słodko i suszonymi śliwkami (wegańska)
Ciecierzyca z suszoną śliwką (wegańska)
nalewka na śliwkach suszonych (wegańska)
Kapuśniak ze śliwkami suszonymi (wegańska)
Sałatka ze śliwek suszonych z bakaliami (lakto-wege)
Szybki dżemik ze śliwki suszonej (wegańska)
Manna śliwkowa (z suszonymi śliwkami) (wegańska)
Koktajl ze śliwką suszoną i truskawkami (wegańska & RAW)
Kasza jaglana z suszonymi śliwkami (lakto-wege)
Sałatka z suszonych śliwek z winogronami i jogurtem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas