7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasola perłowa a'la Bożenka - z migdałami, oliwkami i kaparami

Podawać z ziemniakami (drążonymi), ryżem z surówkami. Życzę smacznego.

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki fasoli perłowej
3 łyżki łuskanych migdałów
12 oliwek
10 kaparów
3 łyżki musztardy
5 łyżek białego wytrawnego wina
2 łyżki czerwonego wytrawnego wina
sól
pieprz
cukier

Przygotowanie:

Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 1,5 godziny. Następnie ugotować i odcedzić.

Fasolę połączyć ze sparzonymi i obranymi ze skórki migdałami, przekrojonymi na pół oliwkami, kaparami, musztardą i winem. Dusić kilka minut i doprawić do smaku.
Nadesłał(a) ~Paweł Milewski, dnia: 2001-01-15 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami (ovo-wege)
Spaghetti z bakłażanem, kaparami i oliwkami (wegańska)
Lipcowa sałata z fetą, oliwkami, kaparami i winegretem (lakto-wege)
Marokańska sałatka ziemniaczana - z oliwkami i kaparami (wegańska)
Pasta kanapkowa z soczewicy z oliwkami i kaparami (wegańska)
Słodkie kulki a'la rafaello (z migdałami) (wegańska)
Ostra fasolka szparagowa z migdałami (wegańska)
Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska)
Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą (lakto-wege)
Makaronowa sałatka śródziemnomorska z papryką, pomidorami, oliwkami i kaparami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas