7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z porów na ciepło, z kiełkami i parmezanem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

2-3 małe pory
gruba sól
pieprz z młynka
1/2 pudełeczka kiełków rzodkiewki
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 łyżeczka octu balsamicznego
3-4 łyżeczki parmezanu

Przygotowanie:

Pory (tylko białe części) pokrój na 6-8-centymetrowe kawałki, dokładnie umyj, wrzuć do dużego garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotuj ok. 15 min.

Odcedź warzywa i ułóż na talerzu. Dodaj kiełki, dopraw pieprzem i solą, polej oliwą i octem, posyp parmezanem. Podawaj natychmiast.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 2/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z kukurydzą, papryką, porem i kiełkami fasoli mung (wegańska)
Sałatka szpinakowa na ciepło (lakto-wege)
Gotowany por z parmezanem, masłem i rozmarynem (lakto-wege)
Sałatka z tofu wędzonym i pomidorami na ciepło (lakto-wege)
Sałatka na ciepło z kalafiora z jajkiem i czosnkiem (ovo-wege)
Ciepło-zimna sałatka z pomidorów i soczewicy z pestkami (wegańska)
Sałatka na ciepło z brązowego ryżu i soczewicy (wegańska)
Sałatka z fenkuła (korzenia kopru włoskiego) na ciepło (wegańska)
Sałatka z porów z żółtym serem (lakto-wege)
Sałatka z soczewicy (z jabłkiem i porem) (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas