7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos majonezowo-pomidorowy doprawiany ketchupem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

100g majonezu
150g jogurtu naturalnego
2 łyżki ketchupu
2 łyżki przecieru pomidorowego (preferuję "Kraka" lub Pudliszki")
2 ząbki czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Majonez wymieszać z jogurtem, dodać ketchup, koncentrat pomidorowy i czosnek. Doprawić solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Surówka z kalarepki z sosem majonezowym (ovo-wege)
Gruszki w sosie majonezowo-rokforowym (bez ograniczeń)
Sos majonezowy z kaszy jaglanej (wegańska)
Szparagi z sosem majonezowym i orzechami (wegańska)
Sos majonezowy na bazie mleka skondensowanego (lakto-wege)
Sos czosnkowy śmietanowo-majonezowy, np. do pity (lakto-wege)
Dip / sos majonezowo-czosnkowy z bazylią (ovo-wege)
Sos śmietanowo-majonezowy czosnkowy by Viluir (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas