7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ser topiony wegański

Średnia ocena: [3.0 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki wody,
1/3 szklanki mąki,
1/4 szklanki soku cytrynowego,
1/4 szklanki cebuli,
1 ząbek czosnku,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 1/2 łyżeczki soli,
3/4 szklanki czerwonej papryki

Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksować na krem. Zagotować do zagęszczenia, a następnie wymieszać. Podawać po ostudzeniu na chleb.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja osobiście sadzę, że powinno się toto nazywac "Budyń paprykowy" (btw papryka ma być świeża czy w proszku?), lub "Kisiel czosnkowo-cebulowy", bo żeby nazwać to "serem", to powinny sie tam znaleźc tłuszcz (choćby odrobina) i białko, wytrącone przy pomocy 'czegoś kwaśnego'.
Kwiryniusz 2008-07-04 13:30:00.009

Czy to jest zdrowe? Bo te mąki mnie trochę przrażają w konfrontacji z moim wyobrażeniem o serze topionym...
~Dolce Veleno 2005-10-15 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ser topiony własnej roboty (bez ograniczeń)
Wegański ser (wegańska)
Niby-ser (wegański) (wegańska)
Tosty z wegańskim "serem" (wegańska)
Wegański ser z migdałów pikantny RAW (wegańska & RAW)
Ser wegański, który się topi (na grzybku tybetańskim) (wegańska)
Grillowane pieczarki portobello z wegańskim żółtym serem i purée z ciecierzycy (wegańska)
Jajka wegańskie (wegańska)
Zebra wegańska (wegańska)
Biszkopt wegański (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas