7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dal

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka grochu w połówkach,
6 szklanek wody,
2 liście laurowe,
5 pomidorów,
1 łyżka oleju,
1/2 łyżki imbiru,
4 łyżki wiórek kokosowych,
sól do smaku

Przygotowanie:

Groch namoczyć. Gotować razem z wiórkami kokosowymi i liściem laurowym ok. 1 godziny. Pod koniec gotowania dodać sól, imbir i olej. Ugotowany groch przetrzeć przez grube sitko, dodać kawałki pomidorów i wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pewnie dobre, tylko w prawdziwym dalu groch się najpierw praży na tłuszczu, a później dopiero zalewa wodą i gotuje
~lola 2008-07-20 13:55:33.782

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dal Makhani (wegańska)
Moong Dal Tarka (wegańska)
Zupa z dalu (grochu) i warzyw z cynamonem, kurkumą, kminkiem i imbirem (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas