7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sypki ryż - sposób gotowania



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka ryżu
2-3 łyżki oleju
2 szklanki wody
szczypta soli

Przygotowanie:

Ryż prażyć na oleju, aż lekko zbrązowieje - ok. 10 min. Dodać wodę, posolić, wymieszać i gotować pod przykryciem przez 18-20 min. na małym ogniu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 16, 2001
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

W końcu znalazłam pomysł na ,,ryż inaczej".
dziękować :)
Surri Aug 8, 2011

Super przepis na ryż, zawsze tak robię. Smakuje lekko orzechowo :)
Vegankaa Apr 1, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż basmati z masłem - sposób gotowania (lakto-wege)
Fasola solo (sposób gotowania) (lakto-wege)
Makaron bez wrzenia - sposób gotowania (wegańska)
Gołąbki na dwa sposoby - z ryżem i grzybami lub warzywami (wegańska)
Ryż do sushi - wybór, sposób przygotowania, wskazówki (wegańska)
Gotowany ryż z jabłkami - dietetyczny (wegańska)
Gotowane kabaczki faszerowane ryżem z pieczarkami i winegretem (wegańska)
Ryż / gotowanie ryżu w pięciu wariantach - przepis podstawowy (wegańska)
Cypryjskie Fadżi czyli pyszna soczewica gotowana z ryżem i cebulą (wegańska)
Zupa mleczna z kaszą, ryżem lub płatkami owsianymi gotowanymi na bulionie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas