7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka warzywna



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 marchewki, mały kalafior, 2 pietruszki, 60 dag pomidorów, 4 czerwone papryki, 2-3 cebule, mały seler, 4 ziemniaki, kilka strąków fasoli szparagowej, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz

Przygotowanie:

Obrane i pokrojone w kostkę warzywa (bez cebuli i papryki) krótko obgotowujemy w osolonej wodzie. Pokrojoną cebulę i paprykę przesmażamy na oleju. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą układamy warstwami warzywa, cebulę z papryką, a na wierzch dajemy plastry pomidorów obranych ze skórki. Solimy, oprószamy pieprzem, podlewamy wywarem, w którym obgotowywały się warzywa i zapiekamy w gorącym piekarniku ok.45 minut. Podajemy posypując suto zieloną pietruszką i koperkiem. Zapiekankę można urozmaicić dodając różne warzywa, np. cukinię, patisony, bakłażan lub inne.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 15, 2001
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Znakomite, choć zrobiłam bez oleju; warzywa tylko duszone z przyprawami.
~Dana Aug 9, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka warzywna z tofu (wegańska)
Zapiekanka warzywna z sosem jajecznym (ovo-wege)
Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń)
Zapiekanka z cukinii lub dyni i ryżu pod sosem warzywnym (lakto-wege)
Warzywne kotlety (bez ograniczeń)
Surówka warzywna (wegańska & RAW)
Ciastolina warzywna (wegańska)
Quiche warzywne (wegańska)
Galaretka warzywna (wegańska)
Tort warzywny (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas