7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa oszwabka



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 łyżki mąki,
1250 ml mleka,
2 goździki,
cynamon,
3/4 szklanki cukru,
3 migdały,
2 żółtka,
grzanki

Przygotowanie:

Mąkę wsypać na patelnię i zrumienić, mieszając, na jasnozłoty kolor. Przełożyć mąkę do naczynia i wlewać stopniowo zimne mleko, mieszając bez przerwy, aby nie utworzyły się kluski. Włożyć korzenie i gotować ok. 10 min. Zupę przecedzić, dodać cukier i obrane, starte migdały, zagotować, zdjąć z ognia. Żółtka rozetrzeć, dodać parę łyżek gorącej zupy i mieszając połączyć z pozostałą ilością zupy. Nie gotować. Oddzielnie ususzyć grzanki z masłem i podawać do zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ogórkowa (lakto-wege)
Zupa bakłażanowa (wegańska)
Zupa marchewkowa (wegańska)
Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege)
Zupa z rydzów (lakto-wege)
Zupa minestra (lakto-wege)
zupa selerowa 1 (lakto-wege)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Zupa koperkowa (lakto-wege)
Zupa jabłkowa (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas