7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka PeSeRZEce pieczarkowa z fasolą (pyszna sałatka rastamanek z Elbląga)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ok. 0,5 kg pieczarek (może być więcej)
pęczek szczypiorku
puszka czerwonej fasoli w zalewie
sól
pieprz
wg gustów można jeszcze dodać:
- paprykę
- kiełki soi, ...

Przygotowanie:

Pieczarki gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 30 min., odcedzamy, czekamy chwilę aż ostygną. Później kroimy je w kosteczkę.

Szczypior kroimy w cienkie kawałki. Fasolę odcedzamy i przepłukujemy przegotowaną wodą by pozbyć się tej gęstej zalewy. Dodajemy ją do pokrojonych pieczarek i szczypioru, solimy, pieprzymy i wszystko razem mieszamy.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli decydujemy się na dodanie papryki, to kroimy ją w kostkę. Kiełki przecinamy tak mniej więcej na pół lub 3 części.
Nadesłał(a) Marta, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pychotka..........
mniam...mniam......
moja ulubiona sałatka
~miś 2002-03-03 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka pyszna (wegańska)
Sałatka pieczarkowo-brokułowa (bez ograniczeń)
Sałatka pieczarkowa z jajkami i szczypiorkiem (ovo-wege)
Sałatka pieczarkowa z jajkami i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka ryżowo-pieczarkowo-czosnkowa (bez ograniczeń)
Pyszna sałatka ryżowa owocowo-marchewkowa :) (wegańska)
Sałatka z kapustą pekińską, fasolą, czosnkiem i nie tylko ;) (ovo-wege)
Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)
Sałatka ziemniaczana z jajkami, porem, kukurydza i fasolą (ovo-wege)
Sałatka ryżowa z awokado, fasolą i świeżymi warzywami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas