7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa nic z ryżem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

50g ryżu,
870 ml mleka,
70 ml wody,
2 żółtka,
1 białko,
110g cukru,
sól

Przygotowanie:

Ryż przebrać, opłukać, rozkleić na mleku i wodzie. Mleko garować, utrzeć żółtka z cukrem, można zaparzyć ubijając na parze. Do żółtek wlać cienkim strumieniem część gorącego mleka nie przerywając ubijania. Temperatura masy nie może przekroczyć 70 st. C. Ubić pianę z białka, wymieszać z cukrem i gotować na pozostałym mleku jak kluski kładzione. Wyjmować łyżką cedzakową i włożyć na talerz. Zalać mlekiem półączonym z ryżem i zaparzonymi żółtkami, dodać trochę soli
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa nic z truskawkami (bez ograniczeń)
Apetyczna zupa "nic" z budyniem (bez ograniczeń)
Zupa nic z rodzynkami i migdałami (bez ograniczeń)
Zupa warzywna z ryżem (wegańska)
Zupa z soczewicy i ryżu (wegańska)
Zupa szczawiowa z ryżem (wegańska)
Zupa migdałowa z ryżem i rodzynkami (lakto-wege)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)
Zupa Colettki - marchwiowa z ryżem (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy i ryżu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas