 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | 
 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege Składniki:300 g zielonego groszku
 posiekana cebula 4 łyżki masła 6 jaj 1/2 szklanki mleka sól sos serowy: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki szklanka mleka lub śmietanki sól utarty ser żółty Przygotowanie:Najpierw sos: masło rozgrzać w rondlu, wymieszać z mąką, wlać mleko, osolić, mieszając zagotować. Zmniejszyć płomień, wsypać ser, mieszając podgrzewać do stopienia sera. Trzymać w cieple.
 W rondlu smażyć cebulę na rozgrzanym maśle aż będzie szklista. Wsypać zielony groszek, wlać łyżkę wody, dusić na małym ogniu, aż groszek będzie miękki. Ubić jaja z mlekiem, wlać do groszku, smażyć aż się zetną. Przełożyć jajecznicę na talerz i polać sosem. 
		
			
		
		Nadesłał(a) Rena, 
		dnia: 2001-02-18 00:00:00.0 Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | Podobne wg nazwy:Wkurzone rurki (penne) z sosem pomidorowym i zielonym groszkiem (wegańska)Ryż z zielonym groszkiem (wegańska) Canelloni z zielonym groszkiem w pomidorach (bez ograniczeń) Żółty ryż z zielonym groszkiem (wegańska) Papryczki faszerowane zielonym groszkiem (wegańska) Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska) Kotleciki ryżowe z żółtym serem i zielonym groszkiem (bez ograniczeń) Makaronowa sałatka leśna (z kurkami i zielonym groszkiem) (wegańska) Quinoa z tempehem, migdałami i zielonym groszkiem (wegańska) Gołąbki z ryżem, zielonym groszkiem i chili (wegańska) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |